Zomertijd

11. dec, 2020

We kunnen er niet langer omheen. Het weer is nat en guur, de dagen worden korter. Het is herfst. Dé perfecte tijd om weer verwarmende stamppotten op tafel te zetten. De klassieke hutspot en boerenkoolstamppot zijn de bekendste. Maar je kunt ook heerlijke stamppot maken van zoete aardappel, spinazie of rode bieten. Aardappels koken, groente toevoegen en stampen maar. Een kuiltje jus, gehaktballetje of een vega alternatief erbij en je kunt er weer tegenaan. Smulweb zet 5 verwarmende stamppotjes met of zonder vlees voor je op een rijtje.

Welke stamppot zet jij op tafel?

Andijviestamppot met een vegetarische twist

Andijviestamppot kunnen we best een klassieker noemen. Maar dit recept is net anders. Andijviestamppot met extra veel groenten en een vegetarische twist!

 

 

Pittige spinaziestamppot met gebakken ui en kerrie
Deze supersnelle vegetarische stamppot met spinazie, gebakken ui en kerrie is lekker pittig. In 20 minuten zet je deze topper op tafel!

Ook lekker: de kerrie vervangen door groene (Thaise) currypasta.

 

 

Stamppot met rode biet

Als je aan stamppot denkt, denk je misschien niet gelijk aan rode bieten stamppot. Helemaal van het seizoen! Deze stamppot is heerlijk met gebakken of gestoofde witvis, zoals kabeljauw.

 

 

Doperwtjes stamppot met kabeljauw

Nog een stamppot met vis! Deze lekkere frisse stamppot kan eigenlijk het hele jaar door. Houd je van war meer pit? Breng het stamppotje dan eventueel op smaak met extra versgemalen peper, wat chilipoeder of wat mosterdpoeder.

Spruitjes stamppot met hamlappen

Niet iedereen is fan van spruitjes. Maar spruitjes zijn heel erg lekker en je kan er ook heerlijke stamppot van maken. Het zou zomaar kunnen dat deze stamp je nieuwe favoriet wordt. Lekker met Grieks gekruide hamlapjes.