Feest van de Denderleeuwse Ondernemers

UNIZO Denderleeuw heeft samen met de Raad Lokale Economie Denderleeuw het ‘Feest van de Denderleeuwse Ondernemers’ georganiseerd naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer.

Denderleeuw mocht het grootste aantal inschrijvingen van Oost-Vlaanderen noteren op de Dag van de Ondernemer. Liefst 120 zelfstandigen waren aanwezig in zaal Den Breughel. Er was een uitgebreid programma.  Yves Nevens, voorzitter van UNIZO Denderleeuw, en Kurt Van der Kelen, voorzitter van de Raad Lokale Economie, vroegen in hun welkomstwoord aan de aanwezige politici nogmaals aandacht voor het lokale ondernemersbeleid. Om hen het belang van lokale zelfstandigen duidelijk te maken, gaven zij alvast mee dat vorig jaar alleen al in Denderleeuw maar liefst 500.000 euro werd gesponsord aan lokale verenigingen door plaatselijke kmo’s.

Aansluitend mochten tien ondernemers het publiek warm maken voor hun product tijdens een ‘60 seconds teaser’. Gastsprekers van de avond waren Eline De Munck en Bob Geraets. Zij kwamen hun verhaal vertellen over hoe zij hun brillenmerk, Odettes Lunettes, op de wereld hebben gezet. Het vormde het sluitstuk van drie inspiratieavonden georganiseerd door UNIZO Denderleeuw. Dankzij de Raad Lokale Economie konden alle aanwezigen genieten van een hapje en een drankje tijdens hun drukke netwerkmoment.

Het Snuffelhoekje is voor ons een sociale experiment waarbij we verwachten dat de sociale cohesie binnen Denderleeuw en boekenlezers onderling hiervan kan profiteren.

We focussen vooral op gangbare genres als bijvoorbeeld romatiek, kinder, actie, trillers  in Nederlands/Vlaams, Engels en Frans hoewel er ook Duitse en Spaanse boeken aanwezig zijn. Het is dus een culturele ontmoetingsplaats met een ruime en gevarieerde assortiment waar je zomaar tegen nieuwe, verrassende en inspirerende schrijvers en boeken aanloopt. Bestsellers slokken bij ons niet alle ruimte op, er is ook aandacht voor het onbekende, het onverwachte, of het ‘tegendraadse’ boek.  

Om deze filisofie te ondersteunen zullen we ook events gaan organiseren zoals signeersessie, leesclubs, boekpresenties, voorlees uurtjes, strips-ruil-middagen en dergelijke activiteiten.

Wil je zelf een kleinschalig event organiseren en onze locatie gebruiken?

Natuurlijk kan dat ook.

 

Suggesties & ideeen zijn uiteraard welkom en de agenda zullen we hier delen.

Stuur rustig uw vragen en opmerkingen naar: events@snuffelhoekje.be